reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

JELENÍ KOTLETA S PORTSKOU OMÁČKOU

Suroviny:

  • 4 jelení kotlety po 220 – 250 g
  • 2 šalotky
  • 450 ml červeného vína
  • máslo
  • 200 g demi-glace
  • pár kuliček jalovce
  • rozmarýn

Víno vlijeme do pekáčku, k němu přidáme nasekanou šalotku, kuličky jalovce a pár snítek rozmarýnu. Vložíme maso a necháme v lednici několik hodin odležet.

V kastrůlku rozpustíme máslo, na kterém zesklovatíme šalotku. Mezitím vyndáme kotlety z marinády, osušíme je papírovou utěrkou a dáme stranou. Marinádu přilijeme do kastrůlku k šalotce a necháme vyvařit na třetinu. Přidáme demi-glace a chvilku povaříme. Na závěr můžeme vmíchat kousek másla, aby se omáčka zjemnila.

Gril rozpálíme na maximum. Kotletky osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a grilujeme 2 – 3 minuty z každé strany na medium.

Hotové steaky servírujeme na talíř a necháme 5 minut odležet. Přelijeme portskou omáčkou.

Zdroj: JELENÍ KOTLETA S PORTSKOU OMÁČKOU; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-2-dilu-rozpal-to-sefe?special=593827  [On-line 25.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.