reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jelení kýta na hřibové omáčce

  • 500 g jelení kýty
  • 1 kg brambor
  • 50 g hřibů
  • 1 smetana
  • kousek slaniny na prošpikování
  • 1 lžíce sádla
  • 6 stroužků česneku
  • koření

Jelení maso zbavené šlach a blan osolíme a opepříme. Prošpikujeme slaninou ve směru po vláknech tak, aby byly při servírování vidět na řezu kousky slaniny. Zavážeme potravinářskou nití a lehce osmahneme z obou stran, aby se nám maso zatáhlo. Vložíme do již předehřáté trouby a pečeme na 230 ºC. Mezitím si připravíme brambory. Omyjeme je a očistíme kartáčem. Pokud jsou malé, necháme je v celku, velké rozkrojíme. V mikrovlnné troubě je předvaříme, poté osolíme, opepříme, prolijeme olivovým olejem a s jen lehce rozmáčklými stroužky česneku vložíme do trouby, kde dostanou krásný lesk a barvu. Jakmile je maso upečené, z vytvořené šťávy připravíme omáčku. Přidáme trošku jeleního vývaru, čerstvé hřiby, chvilku podusíme, zahustíme smetanou s hladkou moukou a okořeníme. Necháme převařit a může se podávat. Servírujeme se snítkou zeleného koření.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jeleni-kyta-na-hribove-omacce

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.