reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jelení kýta na víně

  • jelení kýta
  • uzená slanina
  • sádlo
  • kořenová zelenina
  • cibule
  • cukr
  • vývar
  • ocet
  • pepř
  • nové koření
  • jalovec
  • badyán
  • citron
  • rajčatový protlak
  • brusinky
  • hladká mouka
  • červené víno

Maso omyjeme, odblaníme, prošpikujeme slaninou a posolíme. Na rozpáleném sádle z každé strany prudce opečeme a vyjmeme. Do vypečeného sádla přidáme zeleninu, cibuli a osmahneme. Přidáme cukr a mírně podlijeme horkou vodou. Vložíme opečené maso, přidáme koření, citron, rajčatový protlak a dusíme doměkka. Během dušení přiléváme vývar. Hotové maso vyjmeme a nakrájíme. Šťávu zaprášíme moukou a trochu podusíme. Nakonec omáčku propasírujeme, přidáme brusinky a víno a dusíme.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jeleni-kyta-na-vine [On-line 22.3.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.