- jelení kýta
- uzená slanina
- sádlo
- kořenová zelenina
- cibule
- cukr
- vývar
- ocet
- pepř
- nové koření
- jalovec
- badyán
- citron
- rajčatový protlak
- brusinky
- hladká mouka
- červené víno
Maso omyjeme, odblaníme, prošpikujeme slaninou a posolíme. Na rozpáleném sádle z každé strany prudce opečeme a vyjmeme. Do vypečeného sádla přidáme zeleninu, cibuli a osmahneme. Přidáme cukr a mírně podlijeme horkou vodou. Vložíme opečené maso, přidáme koření, citron, rajčatový protlak a dusíme doměkka. Během dušení přiléváme vývar. Hotové maso vyjmeme a nakrájíme. Šťávu zaprášíme moukou a trochu podusíme. Nakonec omáčku propasírujeme, přidáme brusinky a víno a dusíme.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jeleni-kyta-na-vine [On-line 22.3.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář