reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jelení plátky s vinnou omáčkou a prosnou kaší – k vínu Grande selection, ročník 2003, ze sklepů Ede Tiffána

4 porce

  • 50 dkg jeleního masa
  • 20 dkg prosa
  • 3 dl tmavé omáčky
  • 25 dkg husích jater
  • 4 dl masového vývaru
  • 2 dl vína Grande selection
  • 5 dkg másla
  • sůl
  • barevný pepř
  • rozmarýna
  • olivový olej

Rozpálíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nasekanou cibuli. Až cibule zbělá, přidáme proso. Krátce osmahneme, mírně osolíme a postupně podlijeme masovým vývarem. Můžeme přidat i najemno nasekanou petrželovou nať. Vaříme tak dlouho, dokud proso dostatečně nezměkne, během vaření neustále doplňujeme odpařenou vodu.

Polovinu připraveného množství husích jater nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a potom promačkáme přes síto s drobnými otvory do tmavé omáčky. Omáčku povaříme a přikápneme malé množství vína Grande selection.

Zbylá husí játra nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a orestujeme.

Jelení maso osolíme a ochutíme mletým pepřem, barevným pepřem a mletým jalovcem. Osmažíme na olivovém oleji.

Před podáváním vytvarujeme prosnou kaši na talíři pomocí kovového kroužku do tvaru kolečka. Na kaši položíme jelení maso a plátek husích jater. Nakonec vše zakapeme tmavou omáčkou z husích jater. Zdobíme petrželovou natí a barevným pepřem.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3596

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.