4 porce
- 50 dkg jeleního masa
- 20 dkg prosa
- 3 dl tmavé omáčky
- 25 dkg husích jater
- 4 dl masového vývaru
- 2 dl vína Grande selection
- 5 dkg másla
- sůl
- barevný pepř
- rozmarýna
- olivový olej
Rozpálíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nasekanou cibuli. Až cibule zbělá, přidáme proso. Krátce osmahneme, mírně osolíme a postupně podlijeme masovým vývarem. Můžeme přidat i najemno nasekanou petrželovou nať. Vaříme tak dlouho, dokud proso dostatečně nezměkne, během vaření neustále doplňujeme odpařenou vodu.
Polovinu připraveného množství husích jater nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a potom promačkáme přes síto s drobnými otvory do tmavé omáčky. Omáčku povaříme a přikápneme malé množství vína Grande selection.
Zbylá husí játra nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a orestujeme.
Jelení maso osolíme a ochutíme mletým pepřem, barevným pepřem a mletým jalovcem. Osmažíme na olivovém oleji.
Před podáváním vytvarujeme prosnou kaši na talíři pomocí kovového kroužku do tvaru kolečka. Na kaši položíme jelení maso a plátek husích jater. Nakonec vše zakapeme tmavou omáčkou z husích jater. Zdobíme petrželovou natí a barevným pepřem.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3596
Poslední tip, trik či komentář