reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jemná kachní pečeně se zeleninou ve smetanové zálivce a s omáčkou z medových koláčků

4 porce

  • 4 ks kachních prsíček
  • 6 dl smetany
  • 6 vajíček
  • 10 dkg dýně
  • 10 dkg brambor
  • 5 dkg hnědého cukru
  • 5 dkg hřebíčku
  • 4 dl bílého vína
  • 10 dkg brokolice
  • 3 dkg pórku
  • 1 db muškátového oříšku
  • 1 svazeček tymiánu
  • 4 ks bobkového listu
  • 1 dl medu
  • 1 ks skořice v celku
  • 2 dl rumu
  • 10 dkg másla
  • 3-4 medové koláčky

Všechnu zeleninu – s výjimkou brokolice – tence nakrájíme.

Smetanu smícháme s vajíčky, osolíme, opepříme a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem.

Vnitřek pekáče vymažeme tukem a posypeme strouhankou, načež jej po vrstvách naplníme zeleninou a ochucenou smetanou s vajíčky.

V předehřáté troubě pečeme 15-20 minut při teplotě 160-180 °C.

Kachní prsíčka rovněž osolíme, opepříme a do kůže uděláme zářezy. Na mírném plameni pečeme kůžičkou dospod tak, aby se vyškvařil tuk, potom maso obrátíme a pořádně je opečeme i po druhé straně.

Med zkaramelizujeme s hnědým cukrem, zalijeme bílým vínem a ochutíme skořicí a hřebíčkem. Do této směsi nadrobíme medové koláčky a 20 minut vaříme na mírném ohni. Potom přidáme máslo a rum, načež vše vaříme ještě dalších 5 minut. Osolíme, opepříme a scedíme.

Zapečenou zeleninu rozkrájíme na krychličky, které klademe na připravené talíře. Krychličky obložíme pečenými kachními prsíčky rozkrájenými na tenké plátky a zalijeme omáčkou z medových koláčků.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3741

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.