Ingredience
- vepřová panenka 400 g
- kuřecí maso 400 g
- červená paprika 1 kus
- žlutá paprika 1 kus
- půl pórku 1 dávka
- rajčata 2 kusy
- žampiony nebo čerstvé sezonní houby 100 g
- kukuřice 1 lžíce
- hrášek 1 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- worcester 1 lžička
- mletá pálivá paprika 1 špetka
- voda 1 sklenice
- olej na smažení 1 dávka
- brambory 1 kg
- česnek 4 stroužky
- zelená petrželka 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Oba druhy masa nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Ochutíme kořením a omáčkami, podlijeme vodou a necháme deset minut podusit. Pak přidáme zeleninu a opět chvíli restujeme, až v pánvi nezůstane moc šťávy.
2. Brambory nakrájíme na čtvrtky, osušíme a vložíme do předem rozpáleného oleje v hlubší nádobě nebo fritéze. Po deseti minutách je vyjmeme, osolíme a posypeme petrželí a drceným česnekem.
Zdroj: Jemně pikantní masová směs; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jemne-pikantni-masova-smes [On-line 23.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář