reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jemné řezy z mléčného těsta – k vínu Cartizze ze sklepů „Bisol Pincészet”

4 porce

  • 50 dkg hrubé mouky
  • 5 dkg cukru
  • 6 dkg másla
  • 3,5 dl mléka
  • 2 dkg droždí
  • 1 kávová lžička soli
  • 3 vaječné žloutky
  • 1 jablko
  • 1 hruška
  • 0,5 dl vína Carizze

Příprava náplně:

  • 30 dkg másla
  • 30 dkg cukru

Droždí a 1 polévkovou lžíci cukru necháme naběhnout ve 2 dl vlažného mléka. Ostatní cukr rozpustíme ve zbylém vlažném mléce.

Uprostřed hromádky mouky vytvoříme důlek, nalijeme kvásek, navrch nasypeme mouku z okrajů důlku a necháme půl hodiny odpočinout. Přilijeme zbylé množství mléka, přidáme rozměklé máslo, cukr, vaječné žloutky a těsto hněteme silnými pohyby tak dlouho, dokud nebude vytvářet bubliny. Propracované těsto vložíme do moukou vysypané nádoby, povrch posypeme moukou, přikryjeme a necháme na teplém místě 50-60 minut vykynout.

Vykynuté těsto nakrájíme a vyválíme.

Těsto posypeme cukrem a rozetřeme na něm po kouskách máslo. Potom těsto stočíme. Vložíme do máslem vymazané a moukou vysypané pečící formy ve tvaru srnčího hřbetu a potřeme vajíčkem.

Upečeme při teplotě 160-170 °C.

Na pánvi rozpustíme malé množství másla a přilijeme trošku vína Cartizze. Vhodíme na drobné kostičky nakrájené ovoce. Ovocnou polevu krátce povaříme a potom ji po lžičkách naléváme na nakrájené řezy.

Podáváme posypané práškovým cukrem.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3616

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.