reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jelení svíčková s černým bobulovitým ovocem a kukuřičnou kaší – k vínu Amarone Di Valpolicella ze sklepů „Bussola pincészet”

4 porce

  • 60 dkg jelení svíčkové
  • 2 dl oleje
  • 15 dkg kukuřičné krupice
  • bobkový list
  • jalovcové bobule
  • pepř
  • tymián
  • šalvěj
  • sůl
  • 15 dkg různých druhů sušeného nebo čerstvého černého bobulovitého ovoce
  • 1 dl Amarone Di Valpolicella
  • 5 dkg másla

Očištěné maso důkladně potřeme směsí rozdrceného pepře, šalvěje a tymiánu. Do nádoby nalijeme olej. Vložíme bobkový list, jalovcové bobule a jelení maso. Maso ponecháme naložené v nálevu nejméně 24 hodin, přitom dbejme na to, aby bylo zcela pod hladinou oleje.

Ovoce nakrájíme na kousky stejné velikosti a namočíme do malého množství vína Amarone Di Valpolicella.
Kukuřičnou krupici za stálého míchání postupně vsypeme do čtyřnásobného množství slané vroucí vody. Vaříme po dobu 30 minut.

Naložené maso vyndáme z nálevu, necháme ho okapat a začneme ho opékat na středně horké plotně. Maso po několika minutách obracíme a takto opečeme obě jeho strany. Po opečení odložíme plátky masa až do servírování na teplé místo.

Ke zbylé šťávě přilijeme ovoce naložené do červeného vína a necháme několik minut povařit. Nakonec přidáme malé množství másla, abychom omáčku zjemnili.

Kukuřičnou kaši naservírujeme doprostřed talíře, maso nakrájíme na plátky, položíme na kaši a nakonec zakapeme ovocnou omáčkou.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3619

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.