reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečínka z divoké kachny na šalvěji – k vínu Frankovka (Kékfrankos), ročník 2002, ze sklepů Alajose Wunderlicha

4 porce

  • 4 stehýnka z divoké kachny
  • 2 hrsti šalvěje
  • 1 dkg husího sádla
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 2 dl masového vývaru
  • 1 svazek pažitky
  • 1 dl vína Frankovka
  • sůl
  • pepř
  • 1-2 snítky rozmarýny
  • olivový olej

Kachní stehýnka nařízneme u kosti. Osolíme, opepříme a začneme opékat na husím sádle. Na maso položíme šalvěj a několik lístků rozmarýny. Podlijeme masovým vývarem, přikryjeme pokličkou a na středně horké plotně necháme kachní maso důkladně podusit a propéct.

Opečená kachní stehýnka vytáhneme z tuku a odložíme stranou. Na zbylý tuk vhodíme několik čerstvých lístků šalvěje, na kostičky nakrájenou cibuli a nadrobno nasekanou pažitku. Několik minut podusíme a přilijeme malé množství vína Frankovky. Omáčku zjemníme několika kapkami olivového oleje.

Před podáváním upravíme na talíři kachní stehýnka a zakapeme je omáčkou. Ozdobíme rozmarýnou a šalvějí. Jako přílohu můžeme podávat bramborovou kaši.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3618

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.