reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečené kuře s malinovou vinnou omáčkou a bramborovou kaší – doporučujeme podávat s vínem „Rosé”, ročník 2004, ze sklepů Józsefa

4 porce

  • 4 kuřecí stehýnka vcelku
  • 15 dkg malin
  • 30 dkg brambor
  • 1 vejce
  • 2 dl vína „Rosé”
  • 1 dl olivového oleje
  • 1 polévková lžíce cukru
  • majoránka
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • rozmarýn
  • pepř

Kuřecí stehýnka rozpůlíme a v částech s vláknem je nakrojíme. Osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a rozmarýnem. Předsmažíme na malém množství oleje.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Až brambory změknou, scedíme je a rozmačkáme vidličkou. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Přidáme vaječný žloutek a směs důkladně promícháme. Olejem vymažeme pekáč a pomocí cukrářského lisu vytvoříme na pekáči z bramborové směsi věžičky. Vložíme do trouby a upečeme.

Předsmažená kuřecí stehýnka položíme na olejem vymazaný plech, vložíme do trouby a necháme 30 až 40 minut péct.

Připravíme omáčku: v rychlovarné nádobě zkaramelizujeme cukr. Povaříme v něm polovinu připraveného množství malin a přilijeme víno „Rosé”. Až získá omáčka dostatečnou hustotu, přihodíme zbytek malin. Krátce povaříme a do podávání odložíme stranou.

Před servírováním položíme doprostřed talíře dokřupava upečená kuřecí stehýnka, vedle položíme brambory a vše zakapeme omáčkou. Zdobíme rozmarýnem a majoránkou.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3580

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.