- zeleninový vývar 500 ml
- cibule, pokrájená nadrobno 1 ks
- pórek, nakrájený (pouze bílá část) 1 ks
- mražený hrášek 500 g
- mléko 200 ml
- smetana 200 ml
- máslo
- olivový olej
- čerstvě namletý pepř
- sůl
- francouzská bageta, ideálně 1 den stará
Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem
Nejprve orestujte na másle cibuli a bílou část pórku. Přidejte hrášek, promíchejte, osolte, opepřete a zalejte zeleninovým vývarem a vše přiveďte k varu.
Jakmile je hrášek měkký, sundejte polévku ze žáru a přidejte do ní mléko i smetanu a vše společně rozmixujte v mixéru. Přes jemný cedník polévku přeceďte zpět do rendlíku a ještě pár minut provařte. Dle chuti dochuťte solí.
Bagetu nakrájejte na tenké plátky, zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Vložte do trouby a nechte ji dozlatova opéct. Polévku podávejte s opečenou bagetkou.
Poslední tip, trik či komentář