reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jemný hráškový krém

  • zeleninový vývar 500 ml
  • cibule, pokrájená nadrobno 1 ks
  • pórek, nakrájený (pouze bílá část) 1 ks
  • mražený hrášek 500 g
  • mléko 200 ml
  • smetana 200 ml
  • máslo
  • olivový olej
  • čerstvě namletý pepř
  • sůl
  • francouzská bageta, ideálně 1 den stará

Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem

Nejprve orestujte na másle cibuli a bílou část pórku. Přidejte hrášek, promíchejte, osolte, opepřete a zalejte zeleninovým vývarem a vše přiveďte k varu.

Jakmile je hrášek měkký, sundejte polévku ze žáru a přidejte do ní mléko i smetanu a vše společně rozmixujte v mixéru. Přes jemný cedník polévku přeceďte zpět do rendlíku a ještě pár minut provařte. Dle chuti dochuťte solí.

Bagetu nakrájejte na tenké plátky, zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Vložte do trouby a nechte ji dozlatova opéct. Polévku podávejte s opečenou bagetkou.

Zdroj: Jemný hráškový krém; TV Prima, http://www.iprima.cz/varicelecesko/recepty/jemny-hraskovy-krem [on-line 19.10.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.