reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jihočeská bašta s kuřecím masem a brambory Pikant

  • 1 kg kuřecích prsíček
  • 150 g strouhané Nivy
  • 1 brokolice
  • 1 šlehačka
  • sůl
  • pepř
  • 50 g vlašských ořechů (nastrouhané na posypání)
  • 2 cibule
  • 1 pórek
  • 3 lžíce vývaru
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • olej

Na brambory

  • 1 kg brambor
  • 1 palička česneku
  • 1 smetana
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky pálivé papriky

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a naložíme do hořčice. Rozpálíme olej a cibuli, pórek a maso orestujeme dozlatova. Přidáme nastrouhanou Nivu. Když se rozpustí, zalijeme maso smetanou a přidáme lehce povařenou brokolici. Dochutíme a podáváme posypané ořechy.

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme na kostky a opečeme na troše olivového oleje. Když jsou orestované dozlatova, přidáme nastrouhaný česnek, osolíme, opepříme, opět krátce orestujeme a přidáme dvě lžíce pálivé papriky. Promícháme a přidáme smetanu. Krátce podusíme a podáváme.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jihoceska-basta-s-kurecim-masem-brambory-pikant [On-line 8.12.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.