reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jihočeská cmunda

Suroviny:

  • 1 kostka droždí
  • 2 lžičky cukru
  • 300 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 300 g syrových brambor
  • 300 g brambor vařených ve slupce
  • 2 vejce
  • 200 g škvarků
  • 50 g sádla
  • 4 stroužky česneku
  • hrst majoránky
  • sůl
  • sádlo nebo olej na vymazání pekáče
  • mák na posypání

Droždí rozmícháme s cukrem na kašičku, vmícháme vlažné mléko, obě mouky, najemno nastrouhané brambory, sůl, vejce, najemno nasekané škvarečky, rozpuštěné sádlo, česnek utřený se solí, drhnutou majoránku, a vypracujeme lité těsto, hustší než na lívance, které necháme na teplém místě vykynout.

Poté ho vlijeme do sádlem vymazané pečicí nádoby, posypeme mákem a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C dozlatova (asi 50 minut).

Zdroj: Jihočeská cmunda; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1724-jihoceska-cmunda/  [On-line 20.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.