Ingredience
- kuřecí řízky 8 kusů
- vejce 2 kusy
- bílý jogurt 2 kelímky
- česnek 4 stroužky
- strouhanka na obalení 1 dávka
- grilovací nebo jiné oblíbené koření 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
na šťouchané brambory:
- brambory 8 kusů
- anglická slanina 5 plátků
- půlka cibule 1 kus
- mléko 100 ml
- jedna osmina másla 1 dávka
- sůl 1 špetka
1. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu si připravíme smícháním jogurtu, vajec, prolisovaného česneku, soli a pepře. Můžeme přidat i jiné oblíbené koření – např. grilovací. Naložené maso přendáme do uzavíratelné nádoby a nejméně přes noc uložíme do lednice. Na druhý den vyndáme řízky z marinády a obalujeme je ve strouhance. Poté klasicky osmažíme jako řízky.
2. Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Na pánvičce orestujeme nakrájenou cibuli s anglickou slaninou, přidáme mléko a máslo a vyšleháme. Talíř před podáváním doplníme oblohou z čerstvé zeleniny – např. nakrájíme rajče, okurky a papriky.
Zdroj: Jogurtové řízky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jogurtove-rizky [On-line 01.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář