reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tvarohové řezy

Ingredience

  • hera nebo máslo 200 g
  • hladká mouka 300 g
  • vejce 2 kusy
  • půl prášku do pečiva 1 kus
  • cukr krystal 100 g
  • rybízová marmeláda na potření 1 dávka

na náplň:

  • tvaroh 500 g
  • rozpuštěné máslo 50 g
  • vejce 2 kusy
  • mléko 500 ml
  • vanilkový pudink v prášku 1 kus
  • rum 2 lžíce
  • cukr 150 g

na polevu:

  • půlka hořké vysokoprocentní čokolády 1 dávka
  • máslo 70 g

1. Ze surovin na těsto si vypracujeme piškotový korpus. Těsto si nejlépe rukama rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech nebo na pečicí papír. Potřeme vydatně pikantní rybízovou marmeládou.

2. Z uvedených surovin si uděláme náplň. V míse ušleháme i s pudinkovým práškem dohladka vše dohromady, aby nevznikly hrudky. Náplň je opravdu hodně řídká, tekutá, ale nalijeme ji směle na těsto – upeče se a ztuhne. Pečeme na 170 stupňů C přibližně čtyřicet minut. Ozdobíme čokoládou.

3. Ve vodní lázni si v másle a trošce vody rozpustíme nalámanou čokoládu, pomalu zahříváme a mícháme. Tekutou čokoládou ozdobíme porce dezertu, které hostitelka vykrájela do tvaru srdce.

Zdroj: Tvarohové řezy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tvarohove-rezy-5 [On-line 01.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.