reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachna na zelí paní Kamily z Ostravy

  • 2 kachní stehna
  • 1 větší cibule
  • 500 g sterilizovaného zelí
  • 2 dcl bílého vína
  • kachní sádlo
  • kmín
  • tymián
  • 2 housky
  • 2 brambory
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl

Kachní stehna nasolíme, nakmínujeme a přidáme tymián. Tuk nepoužíváme, protože jsou stehna dostatečně tučná a pustí nám spoustu tuku. Vložíme na 45 minut do trouby a pečeme na 185 stupňů. Nepodlíváme.

Dále si uděláme zelí. Do hrnce dáme kachní sádlo a jednu najemno nakrájenou středně velkou cibuli. Přilijeme dvě deci suchého bílého vína a nasypeme kysané zelí. Přiklopíme a dusíme deset minut. Poté co vyndáme pekáček s kachnou, dáme na dno pekáčku na zbytek sádla a cibule zelí a vrátíme na zelí opět stehna. Můžeme přelít trochu sádlem a budeme péct dalších dvacet minut v troubě.

Najemno nastrouháme zhruba dva brambory a přidáme dvě nakrájené housky nebo rohlíky. Pokud to bude moc řídké, nasypeme strouhanku, mouku v žádném případě. Dále přidáme jedno vajíčko. Všechno to zamícháme dohromady. Brambory nesmíme vůbec solit, jinak by nám pustily moc vody. Necháme půl hodiny odstát, uvaříme vodu, osolíme a vložíme knedlíky, které jsme si z těsta udělali. Vaříme deset minut, a až je vyndáme, můžeme prolít trochou sádla, aby se nám neslepily.
Ještě usmažíme cibuli na ozdobení a můžeme podávat.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://tv.nova.cz/clanek/novinky/babicovy-dobroty-kachna-na-zeli-pani-kamily-z-ostravy.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.