reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachna s červeným zelím

Ingredience
pečená kachna:

  • větší kachna 1 kus
  • špek nebo slanina 100 g
  • kořenová zelenina 150 g
  • kmín 1 dávka
  • tymián 1 dávka
  • grilovací koření 1 dávka
  • kus sádla 1 dávka
  • česnek 2 stroužky
  • sůl 1 špetka

červené zelí:

  • naložené červené zelí 1 kg
  • cibule 1 kus
  • olej 1 dávka
  • cukr 1 dávka
  • kmín, sůl a pepř 1 dávka
  • bobkový list 1 kus

karlovarský knedlík:

  • rohlíky 6 kusů
  • dva hrnky hrubé mouky 1 dávka
  • vejce 2 kusy
  • pažitka 1 svazek
  • hrnek mléka 1 dávka
  • troška kypřícího prášku 1 dávka
  • sůl 1 dávka

1. Větší kachnu umyjeme, naporcujeme a prošpikujeme anglickou slaninou. Očistíme a nakrájíme si kořenovou zeleninu (mrkev + petržel + celer) a dva stroužky česneku. Vše dáme do hlubšího pekáče, kam vložíme porce kachny, pečínku osolíme, okmínujeme a lehce posypeme tymiánem a grilovacím kořením. Nakonec přidáme pár lžiček sádla, kachnu podlijeme vodou a pečeme přes tři hodiny na 160 stupňů.

2. Na zelí si na oleji orestujeme cibulku, přidáme zelí i s nálevem a dusíme doměkka, až je tekutina pryč. Podle potřeby podlijeme a ochutíme kmínem, cukrem, solí, aby zelí získalo sladkokyselou chuť.

3. Na karlovarský knedlík si dáme do mísy mouku, pokrájené pečivo, které zalijeme mlékem, v němž jsme si rozmíchali vejce, přidáme trochu soli a pokrájenou pažitku a lehce prášku do pečiva. Promícháme a necháme odstát. Z těsta vytvoříme větší knedlík a uvaříme ho v osolené vodě asi dvacet minut. Můžeme si pomoci fólií.

Zdroj: Kachna s červeným zelím; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachna-s-cervenym-zelim  [On-line 06.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.