reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachna s moravským zelím a chlupatými knedlíky

  • celá kachna
  • sůl
  • kmín
  • 1 dl oleje
  • kysané zelí
  • cibule
  • sádlo
  • hladká mouka
  • sůl
  • cukr
  • ocet
  • brambory
  • vejce
  • polohrubá mouka
  • hladká mouka
  • sůl

Rozporcujeme kachnu na díly, osolíme, přidáme kmín, zalijeme asi 1 dl oleje, aby byla kachna křehoučká. Kachnu podlijeme vodou a dáme zvolna péct do trouby na 150 °C cca 2 hodiny pod pokličku. Potom pokličku sundáme a dopečeme do červena, zvýšíme teplotu trouby.

Moravské zelí: kysané zelí propláchneme pod vodou a dáme vařit asi na 1 hodinu. Připravíme si cibulku, kterou osmažíme na oleji nebo sádle a zaprášíme hladkou moukou na jemnou zásmažku. Nalijeme na zelí a zahustíme. Dochutíme solí, cukrem, octem dle chuti.

Chlupaté knedlíky: nastrouháme najemno brambory, dáme vejce dle potřeby (čím více vajec, tím jsou lepší), přidáme polohrubou mouku a trochu hladké (dle hustoty těsta), osolíme a zamícháme. Z těsta děláme lžičkou nočky a házíme je do vařící vody. Vaříme asi 10 minut a občas zamícháme, aby se nám nelepily na dno hrnce. Poté scedíme a propláchneme vodou.

Zdrpoj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachna-s-moravskym-zelim-chlupatymi-knedliky

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.