reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní konfit v knedlíčku

Ingredience
konfit:

  • kachní stehno 3 kusy
  • česnek 1 palička
  • kůra z půlky pomeranče 1 dávka
  • jeden a půl badyánu, rozkouskovaného 1 dávka
  • 4 cm zázvoru, rozdrcený nožem 1 dávka
  • čtvrt lžičky koriandrových semen 1 dávka
  • čtvrt lžičky fenyklových semen 1 dávka
  • jarní cibulka, nakrájená na špalíčky a nožem drcené 4 kusy
  • kachní sádlo 7 lžic
  • knedlíček: 1 špetka
  • čtvrt hrnku vody 1 dávka
  • mléko 5 lžic
  • 2 a 1/4 hrnku hladké mouky 1 dávka
  • 2 a 3/4 lžičky prášku do pečiva 1 dávka
  • cukr 1 lžička
  • sůl 1 špetka
  • rostlinný olej 1 lžíce
  • rýžový ocet 1 lžička

náplň:

  • hoi sin omáčka 1 dávka
  • tenké centrimetrové plátky okurky 1 dávka
  • jarní cibulka, pokrájená najemno 1 kus

1. Na těsto na knedlíčky si smícháme vodu s mlékem. Připravíme si v míse směs z mouky, prášku do pečiva, soli a cukru. Přidáme směs vody a mléka, pořádně promícháme, až se do těsta vsákne tekutina. Přidáme ocet a olej. Dáme do hnětače a necháme zpracovat deset minut. Poté těsto zabalíme do potravinové folie a necháme odpočinout asi hodinu.

2. Mezitím si připravíme konfit. V hrnci si rozpálíme dvě lžíce sádla a na nich si z obou stran opečeme den předem nasolená a sečuánským pepřem okořeněná a odleželá kachní stehna, až získají hnědou barvu. Hrnec odstavíme z ohně a odstraníme připálený tuk. Opět dáme na oheň a přidáme zbylé sádlo. Když se rozpustí, přidáme do konfitu veškeré koření. Vaříme v sádle osmdesát minut bez pokličky.

3. Když je těsto hotové, vyhněteme ho a vytvoříme váleček, který rozdělíme na 16 rovnoměrných dílů. Z dílů si vytvoříme kuličky a ty rozválíme do malých placiček 5×5 cm. Placičky klademe na pečicí papír, potřeme rostlinným olejem a překlopíme – vznikne něco jako otevřená kapsa. Takto připravené knedlíčky dáme na páru na deset minut.

4. Z kachních stehen odstraníme kůži. Maso nakrájíme na proužky.

5. Hotové knedlíčky potřeme zevnitř hoi sin omáčkou, přidáme konfitovanou kachnu, plátek okurky a posypeme jarní cibulkou. Podáváme.

Zdroj: Kachní konfit v knedlíčku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-konfit-v-knedlicku [On-line 21.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.