Potřebujeme:
- směs listových salátů,
2 ks kachních prsou,
20g piniových oříšků,
1 lžíci rostlinného oleje,
Na Dresing
- 0,2 l červeného vína,
- 1 lžíci octa z červeného vína,
- 3 lžíce oleje,
- 1 lžičku olivového oleje,
- sůl, pepř
Saláty přebereme a omyjeme a necháme v uzavřené nádobě odstát.
Kachní prsa dobře osušíme, osolíme a okořeníme. Rozpálíme suchou pánev a vložíme na ní kachní prsa, kůží dospod. Opečeme kůži do křupava, potom obrátíme a pečeme na mírnějším ohni asi 4-5 minut.
Prsa přendáme na talíř a udržujeme vlažná. Z pánve slijeme tuk a zalijeme červeným vínem s trochou octa. Necháme vyvařit a přecedíme do čisté mísy. Přidáme ostatní suroviny na dresing a dobře promícháme. Dochutíme. Saláty promícháme, přidáme piniové oříšky, naaranžujeme na talíř, prsa nakrájíme na plátky a obložíme jimi salát.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-kachni-prsa-jak-je-spravne-pripravit-26-11-2010.html
Poslední tip, trik či komentář