Ingredience:
- 2 kachní prsa
- 4 velké brambory
- stroužek česneku
- šalotka
- balsamikový ocet
- salát polníček
- citronová šťáva
- rostlinný olej
- sůl, pepř
- pažitka
- tymián
Kůži na prsou jemně nařízneme, nasolíme a napepříme z obou stran. Pánev zahřejeme a položíme do ní prsa kůží dolů, nemusíme dávat žádný tuk, kachna ho má až moc, proto vypečený tuk slijeme na druhou pánev, na které orestujeme plátky brambor. Brambory osolíme a přihodíme k nim pár snítek tymiánu, nasekanou šalotku a jemné plátky česneku. Hlídáme také kachní prsa – jakmile je kůže opečená do zlatova, prsa otočíme a dopečeme z druhé strany. Po chvilce jsou hotová, tak je vyndáme a necháme odpočinout. Do pánve přilijeme trošku balsamikového octa a zředíme kapkou vody. Omáčku necháme mírně povařit, až se jemně zredukuje.
Brambory pečeme do křupava. Na závěr k nim přihodíme nasekanou pažitku.
Mezitím stihneme připravit salát. Polníček ochutíme kapkou citronové šťávy a oleje, osolíme a opepříme.
Kachní prsa servírujeme se salátem, lyonskými bramborami a kapkou zredukované omáčky.
Zdroj: Kachní prsa s balsamikovým octem a lyonskými bramborami; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/sef-jeho-top-recepty-z-perlicky-krepelky-kachny-i-kurete?special=758795 [On-line 01.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář