Pro 2 osoby si připravíme:
- 400 g kachních prsíček
- 2 lžíce oleje
- 100 g karotky
- 100 g čerstvého cukrového hrášku (nebo zelených fazolek)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibuli
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce sójové omáčky
- špetku chilli
- bílý pepř, sůl
Omytá a osušená kachní prsíčka osolíme, opepříme a na pánvi s rozpáleným olejem opečeme po každé straně přibližně 5 minut – nejprve je do oleje vložíme stranou s kůží a pak bez kůže.
Opečená prsíčka přeložíme do pekáčku i s výpekem, podlijeme trochou vody a pečeme je v troubě při teplotě kolem 180 °C doměkka.
Očištěnou karotku nakrájíme na půlky, omyté fazolky nebo hrášek šikmo překrojíme, česnek nasekáme a oloupanou cibuli nakrájíme na proužky. V pánvi se silným dnem rozehřejeme máslo a orestujeme na něm připravenou zeleninu. Pak ji podlijeme hrnečkem vody, přidáme sójovou omáčku, špetku mletého chilli, drcený bílý pepř osolíme a pod pokličkou asi 8 minut podusíme.
Upečená prsíčka nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a obložíme zeleninou. Podáváme s vařenou rýží.
Doba přípravy asi 40 minut.
1 porce asi 2725 kJ/650 kcal.
Poslední tip, trik či komentář