reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní prsíčka se zeleninou

Pro 2 osoby si připravíme:

  • 400 g kachních prsíček
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g karotky
  • 100 g čerstvého cukrového hrášku (nebo zelených fazolek)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • špetku chilli
  • bílý pepř, sůl

Omytá a osušená kachní prsíčka osolíme, opepříme a na pánvi s rozpáleným olejem opečeme po každé straně přibližně 5 minut – nejprve je do oleje vložíme stranou s kůží a pak bez kůže.
Opečená prsíčka přeložíme do pekáčku i s výpekem, podlijeme trochou vody a pečeme je v troubě při teplotě kolem 180 °C doměkka.
Očištěnou karotku nakrájíme na půlky, omyté fazolky nebo hrášek šikmo překrojíme, česnek nasekáme a oloupanou cibuli nakrájíme na proužky. V pánvi se silným dnem rozehřejeme máslo a orestujeme na něm připravenou zeleninu. Pak ji podlijeme hrnečkem vody, přidáme sójovou omáčku, špetku mletého chilli, drcený bílý pepř osolíme a pod pokličkou asi 8 minut podusíme.
Upečená prsíčka nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a obložíme zeleninou. Podáváme s vařenou rýží.
Doba přípravy asi 40 minut.
1 porce asi 2725 kJ/650 kcal.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.