Těsto:
- 60 dkg hladké mouky
- ½ kávové lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 15 dkg másla
- 15 dkg práškového cukru
- 2 vejce
- 5 dkg kakaového prášku
- 2 dl mléka
Krém:
- 8 dl mléka
- 10 dkg práškového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 3 sáčky vanilkového cukru
- 15 dkg mouky
- 25 dkg margarínu
- 25 dkg práškového cukru
60 dkg hladké mouky prohněteme s jedlou sodou, špetkou soli, máslem, práškovým cukrem, 2 celými vejcemi, kakaovým práškem a 2 dl mléka. Hotové těsto rozdělíme na čtyři stejné díly a vyválíme na vále posypaném moukou. Vyválené těsto položíme na olejem vymazaný plech a vložíme po jednom upéct do trouby předehřáté na 180 °C.
Připravíme krém: dáme vařit 8 dl mléka s práškovým cukrem, vnitřkem vydlabaným z vanilkového lusku a vanilkovým cukrem. V malém množství horkého mléka rozmícháme mouku a směs přilijeme do ochuceného mléka. Za neustálého míchání několik minut povaříme, abychom získali hustý krém.
V misce rozmícháme margarín s 25 dkg práškového cukru a opatrně po troškách vmícháme vychladlý vanilkový krém. Upečené těsto potřeme krémem a nejméně na 3 až 4 hodiny vložíme do chladničky. Řezy podáváme posypané práškovým cukrem.
Zdroj: TV Paprika Upečme si něco http://tvpaprika.hu/cs/node/3892
Poslední tip, trik či komentář