Ingredience
- 12 ks baby kalamár
- 2 stroužky česneku
- 3 sušené chilli papričky
- Petrželová nať
- Citron
- 1dl olivového oleje
- Sůl
- Pepř
- Skořice
Na náplň:
- 1 šalotka
- 80 g klobásky chorizo
- Chapadla z kalamár
- 1 hrst vařené rýže
- 1 rajče
- 1 lžíce piniových oříšků
Na servírování:
- Salátové listy
Nasekaný česnek, chilli, nať a olej smícháme. Do směsi naložíme kalamáry a necháme odležet.
Chorizo nakrájíme a začneme na sucho restovat na pánvi. Přidáme nakrájená chapadla a nasekanou šalotku. Orestujeme a přidáme vařenou rýži, oříšky a rajčata.
Směs z pánve naplníme do kalamár, které uzavřeme párátkem. Naplněné kalamáry začneme restovat na pánvi. Osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
Servírujeme s lístky salátu.
Zdroj: Kalamáry plněné rýží; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2554-kalamary-plnene-ryzi/ [On-line 11.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář