- kuřecí stehna 2 kusy
- mrkev 1 kus
- kuřecí játra 300 g
- vejce 2 kusy
- pepř 1 špetka
- sůl 1 lžička
- mouka a strouhanka dle potřeby 1 dávka
- máslo 100 g
Stehna uvaříme doměkka i s mrkví, maso obereme do polévky a mrkev nakrájíme a vrátíme do polévky. Z pomletých jater, vajec, mouky a koření si umícháme a vytvarujeme játrové knedlíčky, které zavaříme do polévky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou polévku lehce zahustíme. Podáváme ji s domácími nudlemi.
Zdroj: Kaldounová polévka s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kaldounova-polevka [On-line 5.6.2012]
Poslední tip, trik či komentář