reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kamenná polévka připravovaná u „Szentbékkálla” v oblasti Kőtenger (Moře kamenů)

4 porce

  • 1 kámen o hmotnosti 83 dkg
  • 1 hlavička zelí
  • 1 cibule
  • 30 dkg slaniny
  • 40 dkg uzené klobásy
  • 3 dl zakysané smetany
  • sůl

Omytý kámen dáme vařit do 2 litrů osolené vody. Zatímco se vaří, rozpustíme slaninu a přihodíme nadrobno nasekanou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme ji do horké vody. Potom vhodíme na kostičky nakrájené zelí, na kolečka nakrájenou klobásu a nakonec přidáme zakysanou smetanu.

Recept byl napsán na základě maďarských lidových pohádek a lze použít všechno, co člověk najde, jenom je důležité, aby při vaření bylo dodrženo pořadí surovin.

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3547

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.