4 porce
- 60 dkg plecka z divokého vepře
- 15 dkg klobásy z divokého vepře
- 5 dkg slaniny v celku
- 2 ks paprik na plnění
- 2 celé cibule
- 1 dl rajského protlaku
- 2 dl červeného vína Loliense
- 15 dkg hříbků
- 10 dkg lišek
- 1 svazeček tymiánu
- 3 stroužky česneku
- 2-3 ks bobkového listu
- sůl
- pepř
Opečeme si slaninu nakrájenou na plátky, pak k ní přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a bobkový list. Až nám cibulka zbělá, přisypeme i kančí maso, nakrájené na kostičky. Dusíme 20-25 minut pod pokličkou, a bude-li třeba, podlijeme troškou vody.
Potom přidáme kolečka kančí klobásy a pokrájenou papriku. V této fázi už můžeme zvýšit sílu plamene, aby se nám odpařila voda a maso se speklo na omastek. Přidáme rajský protlak, který rovněž necháme spéci, a pak jej zalijeme vodou. Třicet minut vaříme, načež zkontrolujeme, jakou má jídlo chuť. Osolíme a přisypeme houby. 2-3 minuty je dusíme, načež k nim přidáme nejprve tymián, potom česnek. Na závěr přilijeme malé množství červeného vína Loliense.
Hotové kančí ragú porcujeme naběračkou na talíře a zdobíme tymiánem
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3598
Poslední tip, trik či komentář