Potřebujeme:
- 1 kg kančího plecka,
- 100 g špeku,
- 250 ml červeného vína,
- 2 lžíce hladké mouky,
- 1 mrkev,
- 1/4 celeru,
- 2 cibule,
- 2 stroužky česneku,
- 2 bobkové listy,
- 1 lžičku tymiánu,
- 2 kolečka citrónu,
- 1,5 dcl vody,
- med, sůl, pepř
Knedlíky s brusinkami:
- 250 g měkkého tvarohu,
- 100 g krupičky,
- 50 g hladké mouky,
- 1 vejce, sůl, brusinky
Na špeku orestujeme maso, dáme na stranu pekáče a položíme na něj plátky citrónu. Přidáme mrkev, celer, cibuli a necháme opéci. Přidáme česnek, bobkový list, tymián, med, zaprášíme moukou, osolíme a opepříme. Zalijeme vínem a vodou a dáme na 1,5 hodiny do trouby na 180°C.
Smícháme tvaroh, krupičku, mouku a vejce, uděláme těsto a necháme v lednici odpočinout. Těsto propracujeme, vyválíme, vykrojíme z něj kolečka, naplníme brusinkami a zabalíme. Hotové knedlíky vaříme cca 8 minut.
Zdroj: Kančí ragú s knedlíkem a brusinkami; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kanci-ragu-s-knedlikem-a-brusinkami.html [On-line 07.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář