reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kančí ragú s knedlíkem a brusinkami

Potřebujeme:

  • 1 kg kančího plecka,
  • 100 g špeku,
  • 250 ml červeného vína,
  • 2 lžíce hladké mouky,
  • 1 mrkev,
  • 1/4 celeru,
  • 2 cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 2 bobkové listy,
  • 1 lžičku tymiánu,
  • 2 kolečka citrónu,
  • 1,5 dcl vody,
  • med, sůl, pepř

Knedlíky s brusinkami:

  • 250 g měkkého tvarohu,
  • 100 g krupičky,
  • 50 g hladké mouky,
  • 1 vejce, sůl, brusinky

Na špeku orestujeme maso, dáme na stranu pekáče a položíme na něj plátky citrónu. Přidáme mrkev, celer, cibuli a necháme opéci. Přidáme česnek, bobkový list, tymián, med, zaprášíme moukou, osolíme a opepříme. Zalijeme vínem a vodou a dáme na 1,5 hodiny do trouby na 180°C.

Smícháme tvaroh, krupičku, mouku a vejce, uděláme těsto a necháme v lednici odpočinout. Těsto propracujeme, vyválíme, vykrojíme z něj kolečka, naplníme brusinkami a zabalíme. Hotové knedlíky vaříme cca 8 minut.

Zdroj: Kančí ragú s knedlíkem a brusinkami; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kanci-ragu-s-knedlikem-a-brusinkami.html [On-line 07.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.