Maso:
- 1 kg kančí kýty
- slanina
- rajčatový protlak
- sušené švestky
- citron
- růžičková kapusta
- olivový olej
- pepř, sůl
Marináda:
- olej
- celý pepř
- nové koření
- jalovec
- bobkový list
- sůl
Bramborové noky:
- vařené brambory
- sůl
- 1 vejce a 1 žloutek
- polohrubá mouka
- zelená petrželka
Olivový olej, rajčatový protlak a sušené švestky zalijeme vodou a vaříme do měkka. Poté rozmixujeme. Předem naložené kančí řízky opečeme po obou stranách. Podáváme s bramborovými noky a vařenou růžičkovou kapustou. Přelijeme švestkovou omáčkou.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://tv.nova.cz/clanek/novinky/babicovy-dobroty-kanci-rizky.html
Poslední tip, trik či komentář