- 1kg kančí kýty
- 1/2 kg kořenové zeleniny
- olej, ocet, cukr, sůl
- cibule
- mleté divoké koření
- šípková marmeláda
- skořice
- 20 dkg slaniny
- citron
Kančí kýtu naložíme na dva dny do nálevu z oleje, kořenové zeleniny a divokého koření. Nakrájenou kořenovou zeleninu orestujeme dozlatova, přidáme cibuli, ocet, cukr, sůl, mleté divoké koření, zalijeme vodou a dáme dusit.
Hotovou šťávu rozmixujeme, přidáme citron, skořici a zahustíme šípkovou marmeládou. Na hotovou omáčku nalijeme rozpuštěnou slaninu. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://tv.nova.cz/clanek/novinky/babicovy-dobroty-kanci-se-sipkovou-omackou.html
Poslední tip, trik či komentář