Cinghiale in Dolce Forte
(2 porce)
- 600 g kančího masa
1 l červeného vína
cibule
mrkev
řapíkatý celer
plátek slaniny
50 g hořké čokolády
2 lžíce třtinového cukru
1 dl červeného vinného octa
1 lžíce kakaa
1 lžička skořice
hrst piniových oříšků
hrst rozinek
rozmarýn
jalovec
hřebíček
bobkový list
olej extra virgin
sůl, celý pepř
Maso naložíme přes noc do marinády – na hrubo nakrájená mrkev, řapíkatý celer, cibule, asi 0,5 l červeného vína, jalovec, rozmarýn, bobkový list, celý pepř a hřebíček.
V hrnci na olivovém oleji orestujeme nakrájenou mrkev, cibuli, řapíkatý celer a slaninu. Pak přidáme kančí, které jsme předtím vyprali pod vodou a osušili, necháme zatáhnout a zalijeme zbytkem červeného vína. Vaříme na mírném plamínku do měkka. Mezitím si v kastrůlku rozpustíme třtinový cukr v červeném vinném octě, přidáme bobkový list. Až se cukr rozpustí, přisypeme k němu špetku skořice, kakao a nastrouhanou čokoládu, dále piniové oříšky a rozinky (předem namočené ve vodě). Promícháme a celou směs vlijeme do kastrolu s kančím. Maso už nevaříme, chvilku necháme odpočinout, podle hustoty můžeme přilít trochu vývaru.
Vhodnou přílohou je polenta, vařená zelenina nebo pečivo.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Cinghiale-in-Dolce-Forte/
Poslední tip, trik či komentář