reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kančí v čokoládě

Cinghiale in Dolce Forte

(2 porce)

  • 600 g kančího masa
    1 l červeného vína
    cibule
    mrkev
    řapíkatý celer
    plátek slaniny
    50 g hořké čokolády
    2 lžíce třtinového cukru
    1 dl červeného vinného octa
    1 lžíce kakaa
    1 lžička skořice
    hrst piniových oříšků
    hrst rozinek
    rozmarýn
    jalovec
    hřebíček
    bobkový list
    olej extra virgin
    sůl, celý pepř

Maso naložíme přes noc do marinády – na hrubo nakrájená mrkev, řapíkatý celer, cibule, asi 0,5 l červeného vína, jalovec, rozmarýn, bobkový list, celý pepř a hřebíček.
V hrnci na olivovém oleji orestujeme nakrájenou mrkev, cibuli, řapíkatý celer a slaninu. Pak přidáme kančí, které jsme předtím vyprali pod vodou a osušili, necháme zatáhnout a zalijeme zbytkem červeného vína. Vaříme na mírném plamínku do měkka. Mezitím si v kastrůlku rozpustíme třtinový cukr v červeném vinném octě, přidáme bobkový list. Až se cukr rozpustí, přisypeme k němu špetku skořice, kakao a nastrouhanou čokoládu, dále piniové oříšky a rozinky (předem namočené ve vodě). Promícháme a celou směs vlijeme do kastrolu s kančím. Maso už nevaříme, chvilku necháme odpočinout, podle hustoty můžeme přilít trochu vývaru.
Vhodnou přílohou je polenta, vařená zelenina nebo pečivo.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Cinghiale-in-Dolce-Forte/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.