- 1 kg kančí krkovice
- kořenová zelenina
- 1 cibule
- 1 lžíce švestkových povidel
- 100 ml šípkového džemu
- 75 g cukru
- divoké koření
- 150 g másla
- 2 lžíce sádla
- sůl
- 50 ml červeného vína
- 50 g hladké mouky
- špek
- 100ml smetany
V hrnci rozpustíme sádlo a máslo a zpěníme na něm kořenovou zeleninu. Pak přidáme cibuli a špek, poté cukr, který zkaramelizuje. Následně švestková povidla a šípkový džem. Dochutíme octem. Poté přijde na řadu kančí maso. Orestujeme je, ochutíme solí a pepřem a podlijeme vínem a vodou. Na mírném ohni vaříme do změknutí. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Když je maso měkké, vyjmeme je. Omáčku zahustíme jíškou, necháme provařit a zjemníme smetanou. Vše rozmixujeme, ještě zjemníme máslem, procedíme a přidáme k masu.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kanec-se-sipkovou-omackou
Poslední tip, trik či komentář