Ingredience
- 1 kapoun
- 500 g vařených kaštanů
- 20 g sušených hub
- 1 jemná syrová klobáska salsiccia
- 200 g sušených švestek
- 1 jablko
- 2 vejce
- Sůl
- Pepř
- 2 hrsti strouhanky
- Slanina
- 1 sklenice bílého vína
Jablka, kaštany a švestky nakrájíme na kostky. Přidáme k nim namočené sušené houby, vejce, mletou syrovou klobásu, pepř a strouhanku. Kapouna nasolíme, naplníme, zavážeme, dáme do pekáče, podlijeme vínem a překryjeme slaninou. Pečeme v zaklopeném pekáči 3 až 4 hodiny při 180 °C. Ke konci pečení pekáč odklopíme, aby nám vznikla kůrčička.
Doporučujeme podávat s glazovanou zeleninou.
Zdroj: Kapoun nadívaný kaštany; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2505-kapoun-nadivany-kastany/ [On-line 04.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář