reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapoun nadívaný kaštany

Ingredience

  • 1 kapoun
  • 500 g vařených kaštanů
  • 20 g sušených hub
  • 1 jemná syrová klobáska salsiccia
  • 200 g sušených švestek
  • 1 jablko
  • 2 vejce
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 hrsti strouhanky
  • Slanina
  • 1 sklenice bílého vína

Jablka, kaštany a švestky nakrájíme na kostky. Přidáme k nim namočené sušené houby, vejce, mletou syrovou klobásu, pepř a strouhanku. Kapouna nasolíme, naplníme, zavážeme, dáme do pekáče, podlijeme vínem a překryjeme slaninou. Pečeme v zaklopeném pekáči 3 až 4 hodiny při 180 °C. Ke konci pečení pekáč odklopíme, aby nám vznikla kůrčička.

Doporučujeme podávat s glazovanou zeleninou.

Zdroj: Kapoun nadívaný kaštany; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2505-kapoun-nadivany-kastany/ [On-line 04.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.