reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapr na modro se zeleninou juliennes a křenovou omáčkou

  • 4 porce kapra s kůží
    citron
    2 l vody
    2 cibule
    2 mrkve
    ½ celeru
    200 ml bílého vína
    100 ml vinného octa
    200 ml vody
    celý pepř
    nové koření
    bobkový list
    sůl

na zeleninu juliennes:

  • celer
    mrkev
    pórek
    sůl
    pepř

na křenovou omáčku:

  • čerstvý křen
    majonéza
    cukr krupice
    smetana
    pažitka
    bílý pepř
    sůl

Kapra (nejlépe šupináče) naporcujeme, zakapeme citronem, dáme do ledničky, a než se odleží, uděláme si takzvanou rybí várku: nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev a celer, celý pepř, nové koření a bobkový list zalijeme vinným octem, bílým vínem a vodou, osolíme a 20 minut povaříme. Potom přidáme porce kapra a 15 minut udržujeme těsně pod bodem varu, aby se maso nerozpadlo. Měkkého kapra vyjmeme, a než vychladne, připravíme si zeleninu juliennes: na tenké nudličky nakrájený celer a mrkev zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a velmi krátce povaříme. Na závěr přidáme nudličky pórku, přiklopíme pokličkou a necháme dojít.
Jako poslední si připravíme křenovou omáčku: do majonézy přidáme podle chuti nastrouhaný křen, trochu cukru, bílého pepře a soli, všechno zalijeme smetanou a potom vmícháme nasekanou pažitku.
Kapra na modro servírujeme na talíře spolu se zeleninou juliennes a křenovou omáčkou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/52-kapr-na-modro-se-zeleninou-juliennes-a-krenovou-omackou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.