4 porce
kapr
- 200 g másla
- čerstvá šalvěj
- 4 porce kapra
- sůl
Na přepuštěném másle na pánvi zlehka prohřejeme natrhané lístky šalvěje, vložíme porce osoleného kapra a opečeme z obou stran dozlatova.
rösti
- 2 cukety
- 2 žloutky
- hladká mouka podle potřeby
- mletý pepř
- sůl
- máslo na pečení
Cukety nastrouháme nahrubo. Můžeme posolit, nechat pustit vodu, vymačkat, teprve pak přidat trochu mouky, žloutky, pepř a sůl. Z těsta tvarujeme placičky a na másle smažíme dozlatova.
omáčka
- 2 šalotky
- 100 g másla
- 100 ml silného rybího vývaru
- 100 ml bílého vína
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl
Najemno nakrájenou šalotku orestujeme na másle, podlijeme rybím vývarem, vínem a smetanou, zamícháme a přivedeme k varu. Směs redukujeme do konzistence omáčky.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=921
Poslední tip, trik či komentář