reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rybí huspenina

4 porce

  • 1,5 kg sladkovodních ryb
  • 1,5 l vody
  • 4 bobkové listy
  • 15 kuliček pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 2 větší mrkve
  • 1/4 celeru
  • 3 cibule
  • 250 g mraženého nebo čerstvého hrášku
  • 6 kyselých okurek
  • 2 citrony
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • asi 60 g krystalového cukru
  • svazek plocholisté petrželky
  • 75 g práškové želatiny

na podávání

  • cibulka
  • ocet

Ryby vložíme do horké vody, osolíme, přidáme ½ citronu a koření, větší kusy očištěné zeleniny (okurky ne) a vaříme na skus. Kyselé okurky nakrájíme na malé kostičky.

Rybu a zeleninu vyjmeme z vývaru. Mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky, rybu zbavíme kůže, kostí a také nakrájíme.

Do scezeného a teplého vývaru (nesmí se vařit) přidáme želatinu, ochutíme šťávou z jednoho a půl citronu, cukrem, solí a mletým pepřem. Dobře promícháme, až se želatina rozpustí, vložíme zpět nakrájenou zeleninu, hrášek, kyselou okurku a nasekanou petrželku.

Formu vyložíme folií, naplníme připravenou směsí a dáme do lednice ztuhnout. Po vyklopení krájíme porce nožem namáčeným v horké vodě, podáváme s čerstvou najemno nakrájenou cibulí a octem.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=919

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.