reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapr pečený na šalvějovém másle s omáčkou a cuketovým rösti

4 porce

kapr

  • 200 g másla
  • čerstvá šalvěj
  • 4 porce kapra
  • sůl

Na přepuštěném másle na pánvi zlehka prohřejeme natrhané lístky šalvěje, vložíme porce osoleného kapra a opečeme z obou stran dozlatova.

rösti

  • 2 cukety
  • 2 žloutky
  • hladká mouka podle potřeby
  • mletý pepř
  • sůl
  • máslo na pečení

Cukety nastrouháme nahrubo. Můžeme posolit, nechat pustit vodu, vymačkat, teprve pak přidat trochu mouky, žloutky, pepř a sůl. Z těsta tvarujeme placičky a na másle smažíme dozlatova.

omáčka

  • 2 šalotky
  • 100 g másla
  • 100 ml silného rybího vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl

Najemno nakrájenou šalotku orestujeme na másle, podlijeme rybím vývarem, vínem a smetanou, zamícháme a přivedeme k varu. Směs redukujeme do konzistence omáčky.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=921

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.