reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Štika protýkaná slaninou, pečená na smetanových bramborách s kapary

4−6 porcí

  • 1 štika
  • 400 g zauzené slaniny
  • sůl
  • mletá sladká paprika
  • 1 citron
  • 200 g másla
  • 800 g ve slupce vařených brambor (ne zcela doměkka)
  • 100 g kapary
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • mletý pepř
  • sůl

Očištěnou štiku, bez hlavy, ocasu a ploutví prošpikujeme klínky slaniny. Je dobré vložit slaninu před špikováním na chvíli do mrazáku, klínky jsou tuhé a dobře se s nimi pracuje. Rybu osolíme, zaprášíme paprikou a pokapeme citronem. Z obou stran osmažíme štiku na velké pánvi nebo pekáči na másle.

Brambory nakrájíme na plátky, kterými vysteleme zapékací mísu. Na vrch položíme štiku. Posypeme kapary. Celé zalijeme smetanou, lijeme i přes štiku. Necháme zapéct při 160−175 °C 20−30min. Při servírování přejedeme štiku po hřbetu a nožem/lžící/paletkou a odlupujeme mase z boků.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=922

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.