reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapr po pernštejsku

4 porce

  • 600 g kapřího filetu
  • 100 g hladké mouky
  • olej na osmažení
  • 3 dl bílého vína
  • 0,5 dl vinného octa
  • hrst rozinek
  • 1 lžička muškátového květu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • špetka šafránu
  • 4 střední jablka
  • 100 g másla
  • 2 střední cibule
  • sůl

bílé pečivo jako příloha

V kastrolu smícháme víno, ocet, rozinky, mletý zázvor, šafrán, muškátový květ a chvilku povaříme, přidáme na kostky nakrájená jablka, necháme přejít ještě 5 minut varem a odstavíme.

Kapra osolíme, obalíme v hladké mouce a osmažíme na oleji z obou stran. Odložíme na papírový ubrousek.

Na másle osmahneme klínky cibule, vložíme kapra, poklademe jablečno-kořeněnou směsí, zakryjeme poklicí a 10 minut zvolna podusíme.

Podáváme s bílým pečivem.

Zdroj: Kapr po pernštejsku; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1127 [On-line 30.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.