4 porce
- 2 kapří filety
- 4 vejce
- libeček
- směs koření na ryby
- hladká mouka
- strouhanka
- slunečnicový olej na smažení
Filety kapra nakrájíme na proužky asi 1 cm široké. Do vajec vmícháme nasekaný libeček a směs koření na ryby Avokádo.
Rybí kousky obalujeme nejprve vhladké mouce, poté vochucených vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme vhojné vrstvě oleje z obou stran dozlatova.
Estragonová majonéza
- 250 g majonézy
- 1 citron
- 2 snítky estragonu
- sůl
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, nadrobno nasekaným estragonem a troškou soli.
Jablkovo-okurkový salát
- 1 salátová okurka
- 1 malá červená cibule
- 2 větší jablka
- čerstvý křen
- vinný červený ocet
- slunečnicový olej
- pažitka
- mletý pepř
- sůl
Okurku rozkrojíme podélně na čtvrtiny a vykrojíme z ní střed se semínky. Cibuli nakrájíme nadrobno, jablka na kostičky a vše zastříkneme vinným octem a necháme odležet asi půl hodiny.
Poté přidáme trochu oleje, nasekanou pažitku, mletý pepř a sůl. Dobře promícháme a podáváme ke smaženému kaprovi.
Zdroj: Kapr smažený v kořeněné strouhance s estragonovou majonézou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1446-kapr-smazeny-v-korenene-strouhance-s-estragonovou-majonezou/ [On-line 28.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář