reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená vepřová játra na šalvěji s plněnou cibulí

4 porce

  • 700 g vepřových jater
  • slunečnicový olej
  • 8 lístků šalvěje
  • mletý pepř
  • sůl

Očistěná játra nakrájíme na plátky. Šalvěj nasekáme a smícháme s čerstvě mletým pepřem a olejem. Do bylinkové marinády vložíme játra, promícháme a necháme v chladu odležet alespoň půl hodiny. Poté opékáme na oleji z obou stran, na závěr osolíme.

Plněné cibule

  • 100 g uzeného špeku
  • 1 větší hruška
  • 1 menší cibulka
  • 4 větší bílé cibule
  • 2 vařené brambory ve slupce
  • petrželka
  • mletý pepř
  • sůl
  • bílé víno
  • hvězdička badyánu

Ze čtyř větších cibulí odkrojíme špičku, kterou ponecháme stranou a použijeme ji jako pokličku. Spodní část u kořene také mírně zkrojíme, aby cibule dobře stály. Vnitřky cibulí vydlabeme (vykrojíme malým zaobleným nožíkem) a nakrájíme je nadrobno.

Špek, hrušku i menší cibulku nakrájíme na kostičky. Špek vypečeme, přidáme hrušky, všechnu cibuli, nasekanou petrželku, oloupané a rozmačkané brambory, opečeme a ochutíme pepřem, solí, zakápneme vínem a dobře promícháme a odstavíme.

Vydlabané cibule plníme náplní, vždy přiklopíme „cibulovou pokličkou“. Plněné cibule přendáme do vyššího pekáče, podlijeme vínem, přidáme badyán a zvolna dusíme 30−40 minut.

Porci jater na talíři doplníme cibulí a přelijeme vypečenou šťávou.

Zdroj: Pečená vepřová játra na šalvěji s plněnou cibulí; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1447-pecena-veprova-jatra-na-salveji-s-plnenou-cibuli/ [On-line 28.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.