reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapr smažený v kořeněné strouhance s estragonovou majonézou

4 porce

  • 2 kapří filety
  • 4 vejce
  • libeček
  • směs koření na ryby
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • slunečnicový olej na smažení

Filety kapra nakrájíme na proužky asi 1 cm široké. Do vajec vmícháme nasekaný libeček a směs koření na ryby Avokádo.

Rybí kousky obalujeme nejprve vhladké mouce, poté vochucených vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme vhojné vrstvě oleje z obou stran dozlatova.

Estragonová majonéza

  • 250 g majonézy
  • 1 citron
  • 2 snítky estragonu
  • sůl

Majonézu smícháme s citronovou šťávou, nadrobno nasekaným estragonem a troškou soli.

Jablkovo-okurkový salát

  • 1 salátová okurka
  • 1 malá červená cibule
  • 2 větší jablka
  • čerstvý křen
  • vinný červený ocet
  • slunečnicový olej
  • pažitka
  • mletý pepř
  • sůl

Okurku rozkrojíme podélně na čtvrtiny a vykrojíme z ní střed se semínky. Cibuli nakrájíme nadrobno, jablka na kostičky a vše zastříkneme vinným octem a necháme odležet asi půl hodiny.

Poté přidáme trochu oleje, nasekanou pažitku, mletý pepř a sůl. Dobře promícháme a podáváme ke smaženému kaprovi.

Zdroj: Kapr smažený v kořeněné strouhance s estragonovou majonézou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1446-kapr-smazeny-v-korenene-strouhance-s-estragonovou-majonezou/ [On-line 28.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.