- 0,5 kg vykostěného kapra,
- 750 ml rybího vývaru,
- mlíčí,
- 1 vejce,
- 3 lžíce hladké mouky,
- 0,5 ml smetany,
- 1 stroužek česneku,
- 1 cibuli,
- 1 mrkev,
- celer,
- jarní cibulku,
- hrst kopru,
- petrželku,
- 2 lžíce másla,
- sůl
Na kapří knedlíčky rozdrtíme kapří maso, osolíme, přidáme vejce, lžíci hladké mouky, smetanu. Tvarujeme knedlíčky a zaváříme do vývaru na 5-10 min.
Do hrnce na máslo dáme pokrájenou cibulku, strouhanou mrkev, celer, petrželku, 2 lžíce mouky a přilijeme vývar. Přidáme nakrájenou jarní cibulku, mlíčí, zelenou petrželku a knedlíčky ve vývaru, nakonec kopr. A vše dohromady provaříme.
Zdroj: V kuchyni s moderátorem Petrem Suchoněm; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/v-kuchyni-s-moderatorem-petrem-suchonem.html [On-line 7.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář