4 porce
- 800 g kapřího filetu
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
- olej na smažení
pivní těstíčko
- 200 ml 10° piva
- 1 vejce
- 1 lžička slunečnicového oleje
- 100 g nastrouhaného eidamu
- hladká mouka
- mletý pepř
- sůl
- petrželová nať
Kapří filet naporcujeme na malé řízečky, které zastříkneme citronovou šťávou, osolíme, jemně opepříme a necháme chvilku odležet.
Pivo, vejce, olej, nastrouhaný eidam rozmícháme v míse a přisypeme tolik mouky, abychom získali polotekuté těstíčko, které ochutíme mletým pepřem, solí a sekanou petrželovou natí.
Kousky kapra namáčíme v těstíčku a ihned vkládáme do hojného množství rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Odkládáme na savý papír.
chřestový salát
- 400 g bílého chřestu
- 200 g zeleného chřestu
- 2 mrkve
- divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list)
- 1 šalotka
- vinný ocet
- sůl
Chřest a mrkev očistíme.
Do kastrolu s vodou vložíme divoké koření, šalotku, ochutíme solí a octem.
Do vroucí várky vložíme nejprve na hranolky nakrájenou mrkev, po dvou minutách varu přidáme na 5 cm špalíčky nakrájený chřest. Vaříme další 2 minuty, poté scedíme a vložíme do studené vody s ledem.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-26.04.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=770
Poslední tip, trik či komentář