reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapří řízečky v pivním těstíčku, chřestový salát

4 porce

  • 800 g kapřího filetu
  • citronová šťáva
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

pivní těstíčko

  • 200 ml 10° piva
  • 1 vejce
  • 1 lžička slunečnicového oleje
  • 100 g nastrouhaného eidamu
  • hladká mouka
  • mletý pepř
  • sůl
  • petrželová nať

Kapří filet naporcujeme na malé řízečky, které zastříkneme citronovou šťávou, osolíme, jemně opepříme a necháme chvilku odležet.

Pivo, vejce, olej, nastrouhaný eidam rozmícháme v míse a přisypeme tolik mouky, abychom získali polotekuté těstíčko, které ochutíme mletým pepřem, solí a sekanou petrželovou natí.

Kousky kapra namáčíme v těstíčku a ihned vkládáme do hojného množství rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Odkládáme na savý papír.

chřestový salát

  • 400 g bílého chřestu
  • 200 g zeleného chřestu
  • 2 mrkve
  • divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list)
  • 1 šalotka
  • vinný ocet
  • sůl

Chřest a mrkev očistíme.

Do kastrolu s vodou vložíme divoké koření, šalotku, ochutíme solí a octem.

Do vroucí várky vložíme nejprve na hranolky nakrájenou mrkev, po dvou minutách varu přidáme na 5 cm špalíčky nakrájený chřest. Vaříme další 2 minuty, poté scedíme a vložíme do studené vody s ledem.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-26.04.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=770

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.