Ingredience
- 1 menší kapusta
- 2 cibule
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 1,5 l zeleninového vývaru
- Kmín
- Sůl
- Pepř
- 4 stroužky česneku
- 2 klobásy
- Zakysaná smetana
Kapustu zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme najemno. Rozehřejeme si máslo, na kterém začneme smažit cibuli. Až zesklovatí, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, pak přidáme kapustu a kmín. Klobásu nakrájíme na kolečka, opečeme a přidáme do hrnce spolu s rozmačkaným česnekem. Závěrem lehce provaříme, osolíme a opepříme.
Zdroj: Kapustová polévka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2026-kapustova-polevka/ [On-line 30.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář