4 porce
- 250 g uzené krkovice
- 250 g vepřového mletého masa
- asi 3 hrsti strouhanky
- 2 vejce
- mletý pepř
- 1 kapusta
- 30 g sádla
- vývar na podlití
- sůl
Maso, strouhanku, žloutky, sůl a pepř důkladně promícháme a necháme odležet.
V osolené vodě spaříme 12 kapustových listů, po vyjmutí je ihned zchladíme a necháme okapat.
Pokud jsou listy velké, rozkrojíme je na půl, košťál rozklepeme paličkou. Na každý list vložíme v dlani vytvarovaný váleček, maso i s listem potřeme bílkem, zabalíme a utáhneme v závitek.
Ve větším kastrolu rozehřejeme sádlo, na něm opečeme ze všech stran závitky dorůžova, natěsno je naskládáme, podlijeme vodou a dusíme pozvolna asi 20 minut. Podáváme s bramborovou kaší.
bramborová kaše
- 600 g brambor
- 80 g másla
- mléko
- sůl
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory rozšťoucháme s máslem (rozmixujeme). Kaše musí být v této chvíli zcela hladká, bez hrudek, teprve potom přilijeme horké mléko a promícháme na požadovanou konzistenci.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=917
Poslední tip, trik či komentář