Potřebujeme:
- 600 g růžičkové kapusty
- 250 g šunky vcelku
- med
- pepř
- sůl
- balzamikový ocet
- balzamikovou redukci
- muškátový oříšek
- led
Kapustičky chvilku povařte, pak je hned slijte a promíchejte s ledem, aby si zachovaly pěknou barvu. Poté je osmažte na pánvi, nejlépe s přepuštěným máslem. Přidejte pepř, muškátový oříšek, med a balzamiko. Šunku nakrájejte na silnější proužky, potřete je z jedné strany medem a touto medovou stranou je položte na rozpálenou pánev bez tuku. Pak rychle opečte i z druhé strany a položte na kapustičky.
Zdroj: Karamelizované kapustičky s opečenou šunkou; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/karamelizovane-kapusticky-s-opecenou-sunkou.html [On-line 25.01.2015]
Poslední tip, trik či komentář