reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Karamelizovaný chřest s jahodovým tvarohem

4 porce

  • 400 g oloupaného bílého chřestu
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 50 ml bílého vína
  • svazek meduňky
  • jahodový tvaroh
  • 200 g jahod
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 400 g měkkého tučného tvarohu

Na grilovací tácek rovnoměrně rozprostřeme očištěný chřest, zasypeme cukrem a sekanou meduňkou, vložíme na 3−4 minuty na vyhřátý gril a cukr necháme zkaramelizovat. Poté zakápneme vínem a vložíme zpět na gril na 2 minuty. Podáváme s jahodovým tvarohem.

Jahody rozmačkáme s cukry a smícháme s tvarohem.

Zdroj: Karamelizovaný chřest s jahodovým tvarohem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1605-karamelizovany-chrest-s-jahodovym-tvarohem/  [On-line 10.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.