4 porce
- 400 g oloupaného bílého chřestu
- 4 lžíce třtinového cukru
- 50 ml bílého vína
- svazek meduňky
- jahodový tvaroh
- 200 g jahod
- 4 lžíce třtinového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 400 g měkkého tučného tvarohu
Na grilovací tácek rovnoměrně rozprostřeme očištěný chřest, zasypeme cukrem a sekanou meduňkou, vložíme na 3−4 minuty na vyhřátý gril a cukr necháme zkaramelizovat. Poté zakápneme vínem a vložíme zpět na gril na 2 minuty. Podáváme s jahodovým tvarohem.
Jahody rozmačkáme s cukry a smícháme s tvarohem.
Zdroj: Karamelizovaný chřest s jahodovým tvarohem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1605-karamelizovany-chrest-s-jahodovym-tvarohem/ [On-line 10.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář